Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BNR: 17 subsectoare economice pot fi puternic lovite de criza Covid

BNR: 17 subsectoare economice pot fi puternic lovite de criza Covid

Banca Naţională a României (BNR) a identificat 17 subsectoare economice care pot fi puternic afectate de criza generată de pandemia Covid-19.

Mihai Diac 0 comentarii

Raportul asupra stabilităţii financiare elaborat de Banca Naţională a României (BNR) indică 17 subsectoare economice care pot fi puternic afectate de contextul economic generat de pandemie precum și alte 17 domenii care pot fi afectate, însă de o manieră moderată.

Potrivit BNR, subsectoarele cele mai afectate fac parte din zona turismului, a industriei hoteliere şi a restaurantelor.

Pentru sectorul bancar nu se identifică probleme semnificative, având în vedere că expunerea faţă de companiile din turism este de 0,2%, la care se adaugă circa 3% credite acordate firmelor din industria hotelurilor şi a restaurantelor. Totuși, în ceea ce priveşte importanţa pentru creşterea economică, sectorul hotelurilor şi al restaurantelor, alături de comerţ şi transporturi, au avut o contribuţie importantă la creşterea PIB al României în anul 2019.

Comentarii

loading...