10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieBoeing și Airbus, record de nave vândute în 2018

Boeing și Airbus, record de nave vândute în 2018

Grupul american Boeing Co a informat că a livrat un număr record de 806 avioane de pasageri în 2018, o cifră care îi permite să îşi păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de avioane, chiar dacă este vorba de un număr inferior ţintei de 810-815 avioane pe care şi-a propus-o pentru acest an.

În replică, rivalul european Airbus a anunţat la rândul său că şi-a atins privind livrarea a 800 de avioane de pasageri în 2018, conform datelor provizorii, adăugând că miercuri, după închiderea bursei, va da publicităţii cifrele definitive.

În 2018, Boeing a livrat 806 avioane, în creştere faţă de 763 avioane în 2017. Cele mai vândute au fost avioanele din familia Boeing 737, cu 580 de exemplare livrate clienţilor în 2018.

“Încă odată, Boeing a ridicat ştacheta în 2018 graţie concentrării incredibile a colegilor noştri pentru a îndeplini nevoile clienţilor şi a îmbunătăţi continuu calitatea şi productivitatea”, a declarat preşedintele Boeing Commercial Airplanes, Kevin McAllister.

De asemenea, Boeing a informat că în 2018 a primit comenzi ferme pentru 893 de avioane (dintre care 203 în luna decembrie) cu o valoare de catalog de 143,6 miliarde dolari. Graţie ultimelor comenzi, grupul american susţine că are un carnet de comenzi care se întinde pe şapte ani.

Cifrele privind livrările sunt importante pentru cifra de afaceri a producătorilor aeronautici, deoarece, în general, companiile aeriene plătesc atunci când iau în posesie aparatul. În plus, livrările sunt un bun indicator al fluxului de numerar disponibil al producătorilor de avioane.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă