6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieBoeing suspendă producţia la fabrica sa din statul Washington

Boeing suspendă producţia la fabrica sa din statul Washington

După o măsură similară anunţată de producătorul european de avioan Airbus, Boeing a arătat că operaţiunile unităţilor sale de producţie din regiunea Puget Sound, în care se află oraşul Seattle, vor fi oprite timp de 14 zile, până pe 25 martie.

În această perioadă va avea loc o igienizare serioasă a clădirilor şi echipamentelor. Răspândirea rapidă a coronavirusului a perturbat viaţa oamenilor, a afectat economia şi a anulat cererea pentru călătoriile aeriene.

Operatorii aerieni care sunt clienţi ai Boeing au evitat să mai comande avioane sau să mai plătească avansuri, agravând o criză de peste un an a constructorului american de avioane declanşată de consemnarea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX, în urma prăbuşirii a două aeronave.

Boeing a oprit producţia de avioane 737 în ianuarie. Separat, Boeing a solicitat garanţii guvernamentale de împrumuturi de cel puţin 60 de miliarde de dolari pentru grup şi pentru producătorii din industria aerispaţială americană, pentru a ajuta industria să reziste deficitului de lichidităţi provocat de epidemia de coronavirus.

Boeing, care are circa 70.000 de angajaţi în regiunea Puget Sound, are peste 12 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în rândul angajaţilor săi. Un angajat a murit din cauza coronaviruslui, potrivit unui anunţ făcut pe Facebook de un prieten al acestuia, conform News.ro.

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, a afirmat într-un comunicat că producătorul de avioane colaboarează îndeaproape cu oficiali din sectorul sănătăţii, clienţi, furnizori şi alte părţi care vor fi afectate de suspendarea temporară a activităţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă