Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bucureşti, oraşul corporatiştilor: 250.000 de angajaţi în birourile moderne

Bucureşti, oraşul corporatiştilor: 250.000 de angajaţi în birourile moderne

În ultimii cinci ani, numărul corporatiştilor din Bucureşti a crescut cu 70.000 de persoane. Practic, în Bucureşti sunt mai mulţi corporatişti decât lo­cuitori în oraşul Ploieşti

Rl online 0 comentarii

„În ultimii cinci ani, stocul de birouri din Bucureşti a crescut cu aproximativ 800.000 de metri pătraţi, de la 1,8 mi­lioane de metri pătraţi la peste 2,6 milioane de metri pă­traţi, în timp ce rata de neocupare a scăzut de la 15% la 8-8,5%. Drept urmare, estimăm că numărul angajaţilor care lucrează în clădiri de birouri moderne din Bucureşti a crescut în acelaşi interval cu aproximativ 70.000, până la circa 250.000 de persoane“, spune Mădălina Cojocaru, partner, office agency, în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield Echinox.

Datele consultanţilor, pe baza proiectelor anunţate în piaţă pentru următorii ani, arată că, „în următorii zece ani, este fezabilă atingerea bornei de cinci milioane de metri pătraţi“. Aceasta înseamnă că vor mai fi livraţi încă 2,4 milioane de metri pătraţi, adică spaţii de lucru pentru circa 240.000 de corporatişti, la o medie de 8-10 metri pătraţi care corespund fiecărui angajat în clădirile de birouri moderne.

În următoarele 18 luni, Bucureştiul va ajunge la un stoc de trei milioane de metri pătraţi de birouri, expan­siu­ne care ar trebui susţinută şi de o infrastructură adecvată, pentru ca angajaţii din noile poluri de birouri să nu întâm­pine probleme în accesul la serviciu.

Comentarii

loading...