Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

Bursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de joi, însă valoarea tranzacţiilor s-a situat la 77,37 milioane de lei (16,29 milioane de euro) pe fondul schimburilor realizate cu acţiuni Romgaz, în valoare de 59,56 milioane de lei.

Rl online 0 comentarii

După Romgaz, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Băncii Transilvania - 4,75 milioane de lei şi ale Fondului Proprietatea - 4,47 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii în şedinţa de joi au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 10%, Electroputere (+4,35%) şi TMK-Artrom (+4,05%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Sinteza (-3,1%), Aages (-2,68%) şi Turbomecanica (-2,65%).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,37%, până la 9.479,50 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în scădere cu 0,36%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,32%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe minus cu 0,22%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat o creştere cu 0,08%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,43%.

Comentarii

loading...