13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa de la Bucureşti a terminat ziua pe scădere

Bursa de la Bucureşti a terminat ziua pe scădere

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, pierzând aproape tot câştigul din acest an. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, au avut printre cele mai mari scăderi.

Joi, bursa a continuat să scadă, indicele BET închizând ziua la -1,91%. Romgaz, -6,91%, Fondul Proprietatea, -4,09%, şi Oltchim, -14,91%, au avut printre cele mai importante scăderi.

De cealaltă parte, companii precum Alro, +2,33%, Transelectrica, +4,57%, şi Patria Bank, +3,51%, au înregistrat printre cele mai mari avansuri.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă