4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa de la Bucureşti închide joi în scădere

Bursa de la Bucureşti închide joi în scădere

Valoarea totală a tranzacţiilor s-a diminuat de 2,5 ori faţă de şedinţa precedentă, ajungând la 23,01 milioane de lei (4,85 milioane de euro).

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a pierdut 0,06%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,36%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o scădere uşoară de 0,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,04%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere de 0,04%.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat uşor cu 0,01%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a pierdut 0,13% din valoare.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o scădere de 0,08%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,09%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,50%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 10,66 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom (3,14 milioane de lei) şi Banca Transilvania (1,14 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Ves, care s-au apreciat cu 8%, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (+3,67%) şi IAR Braşov (+1,59%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Rompetrol Rafinare (-5,1%), Ropharma (-2,6%) şi SSIF BRK Financial Group (-2,2%).

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă