Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bursa de Valori Bucureşti, creștere importantă la început de săptămână

Bursa de Valori Bucureşti, creștere importantă la început de săptămână

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit, luni dimineaţă, 8.000 de puncte, fiind la cel mai înalt nivel din ultimele două luni şi jumătate.

Rl online 0 comentarii

Astfel, BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 acţiuni, a urcat la 8.001 de puncte (0,2%), la 30 de minute de la debutul tranzacţionării. Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, creştea cu 0,19%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o creştere de 0,24%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era în urcare cu 0,02%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,23%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a urcat cu 0,22%.

Valoarea totală a schimburilor realizate, luni dimineaţă, pe Bursa de Valori Bucureşti a depăşit jumătate de milion de lei, cea mai mare parte fiind realizată cu acţiuni. În acelaşi timp, valorile cele mai mari ale tranzacţiilor au fost realizate cu acţiunile Electrica (367.148 lei), Conpet (31.312 lei) şi Banca Transilvania (29.503 lei).

Acţiunile Electromagnetica, SIF 1 Banat Crişana şi Alro se apreciau cel mai mult, luni dimineaţă, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Astfel preţul acţiunilor Electromagnetica creştea cu 6,67%, al SIF 1 cu 1,75% şi Alro cu 1,24%.

Cele mai mari deprecieri erau consemnate la Alumil Rom Industry de 0,89%, Electrica de 0,86% şi Transilvania Broker de Asigurare de 0,75%, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...