12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa deschide în scădere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa deschide în scădere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 0,09%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o depreciere de 0,39%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, cobora cu 0,35%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,18%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a pierdut 0,21%.

Valoarea totală a schimburilor realizate luni, până la ora 10:30, pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 388.585 de lei (83.728 euro).

Acţiunile Şantierul Naval Orşova se apreciau cel mai mult pe piaţa principală, respectiv cu 3,73%, fiind urmate de titlurile Turism, Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră, cu 3,48%, şi Vrancart, cu 1,55%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Turbomecanica, de 3,65%, la Cemacon, de 2,01%, şi la SIF 1 Banat-Crişana, de 1,16%.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă