Constructorii încep să consume mortare la siloz pentru a limita pierderile și a crește productivitatea pe șantiere

Vânzările de mortare uscate la silozul mobil s-au dublat, constructorii înţelegând că se lucrează mai eficient cu mortarele uscate în siloz. Unul dintre argumente este reducerea numărului de oameni de care este nevoie pe șantier, mai ales că se trece printr-o criză a mâinii de lucru. Astăzi, tot mai multe șantiere din București și Ilfov cumpără mortare uscate la siloz, dar livrările la siloz sunt mari și în Cluj, Iaşi, sau Braşov, Sibiu, Maramureş etc. Cu ajutorul unui siloz, productivitatea creşte cu cinci până la şapte ori, se elimină pierderile sau furturile de material. Asta înseamnă beneficii pentru constructori și bani mai mulți pentru dezvoltatori, timp mai mic până la finalizarea proiectelor.

Ion Diamandi 0 comentarii

În prima parte a anului, piața construcțiilor a continuat accelerat profesionalizarea, vânzările de mortare uscate la silozul mobil aproape s-au dublat. Constructorii au înţeles că se lucrează mai eficient cu mortarele uscate în siloz, că munca la lopată nu mai ţine pasul cu timpurile.

Unul dintre argumente este reducerea numărului de oameni de care este nevoie pe șantier, mai ales că se trece printr-o criză a mâinii de lucru.  Astăzi, tot mai multe șantiere din București și Ilfov cumpără mortare uscate la siloz, dar livrările la siloz sunt mari și în  Cluj, Iaşi, sau Braşov, Sibiu, Maramureş etc. Cu ajutorul unui siloz, productivitatea creşte cu cinci până la şapte ori, se elimină pierderile sau furturile de material. Asta înseamnă beneficii pentru constructori și bani mai mulți pentru dezvoltatori, timp mai mic până la finalizarea proiectelor.

În spiritul legilor sustenabilității în construcții, legi care încep să se respecte, stocarea ecologică și eliminarea amabalajelor de plastic şi hârtie, a sacului, scade considerabil riscul amenzilor pe șantiere.

Calitatea constantă a produsului este un alt argument. “Este interesant că anul acesta, până în prezent, aproape că am reuşit să dublăm numărul silozurilor. Cu silozul mobil, un constructor poate controla la virgulă cantitatea de material și rețeta folosite. Silozul și pompa care vine la pachet fac uitată găleata pentru transportul materialului la etajele superioare. Practic, constructorii cresc considerabil productivitatea pe angajat. Costurile suportate pentru transportul şi folosirea unui astfel de siloz sunt mai mici faţă de costurile suportate pentru transportul sacilor şi amestecarea şi turnarea sa manuală”, declară Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast, companie care a investit 10 milioane de euro în flotă pentru transportul silozurilor, pentru alimentarea lor și în silozuri, deţinând o flotă de peste 20 camioane la care se pot cala silozurile cu mortare sau care pot efectua reumplerea acestora.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...