Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BVB a închis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

BVB a închis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de vineri, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 1,15%, la 7.030,47 puncte.

Rl online 0 comentarii

Valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 18,98 de milioane de lei (3,99 milioane de euro), iar schimburile cu acţiuni au reprezentat 18,65 milioane de lei (3,92 milioane de euro).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 1,12%, cel al SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 0,43% din valoare, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 1,11%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o urcare cu 0,91%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,49%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 5,63 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea - 3,61 milioane lei, şi BRD - Groupe Societe Generale - 2,22 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile TMK-Artrom, care s-au apreciat cu 12,71%, Condmag (+6,67%) şi Turbomecanica (+3,34%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Amonil, care au pierdut 13,04% din valoare, Rompetrol Well Services (-5,06%) şi Biofarm (-4,76%).

Comentarii

loading...