Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BVB închide în creştere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

BVB închide în creştere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni, valoarea totală a tranzacţiilor cifrându-se la 61,29 de milioane de lei (12,89 milioane de euro), din care schimburile cu acţiuni au reprezentat 60,56 milioane de lei (12,73 milioane de euro).

Rl online 0 comentarii

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 3,75%, ajungând la 7.294,19 puncte.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 3,67%, indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 2,07%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 0,86%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o creştere cu 3,38%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 2,31%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 24,48 milioane de lei, aproape 40% din valoarea totală, urmate de cele ale BRD-Groupe Societe Generale - 12,84 milioane lei, şi OMV Petrom - 8,98 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Banca Transilvania, care s-au apreciat cu 11,11%, BRD-Groupe Societe Generale (+10,89%) şi Patria Bank (+4,83%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Amonil, care au pierdut 15% din valoare, Romcarbon (-3,33%) şi Conted (-0,92%).

Comentarii

loading...