13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieCabinetul Orban, două ședințe de guvern într-o singură zi

Cabinetul Orban, două ședințe de guvern într-o singură zi

În prima şedinţă de guvern, care a început chiar în aceste momente, se discută cazul ROMATSA, care are de plată către fraţii Micula 278 de milioane de euro.

Pe 24 decembrie, dacă, la termenul de judecată următor, decizia aceasta se menţine, ROMATSA nu va avea resursele financiare să funcţioneze.

Entitatea dirijează traficul aerian din România. Dacă aceasta nu mai poate lucra, prin pierderea certificatului de funcţionare, se blochează traficul aerian, dar nu numai cel din România, ci cel din toată Europa.

Ludovic Orban a luat decizia de a plăti suma cu titlul executiv, anunţă premierul chiar în aceste momente. Pe ordinea de zi este un memorandum în acest sens şi o hotărîre de guvern cu suma care trebuie plătită.

Aceasta va face ca pe moment fondul de rezervă să fie la resursă zero, apoi luni, într-o nouă şedinţă de Guvern, se vor adopta resurse necesare, pentru cheltuielile necesare la autorităţile locale.

Pe de altă parte, proiectul de lege de abrogare şi modificare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 114 va fi în prima citire în şedinţa de Guvern de la ora 17,00, a anunţat premierul Ludovic Orban, informează Agerpres.

El a spus că până atunci va avea discuţii pe această temă cu partenerii, liderii grupurilor parlamentare care au susţinut Guvernul, pentru a conveni forma.

“De asemenea, solicit ministerelor care nu au trimis până în prezent observaţiile şi modificările să o facă până la ora 14,00, pentru că în şedinţa de guvern de la ora 17,00 am programat o primă citire în şedinţa de guvern a proiectului de lege pe care urmează să ne angajăm răspunderea”, a mai spus Orban.

Joi, premierul Ludovic Orban a anunţat că la începutul săptămânii viitoare ar putea adopta proiectul referitor la abrogarea OUG 114, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă