Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera de Comerț vrea colaborare cu India pe domenii precum IT și petrol

Camera de Comerț vrea colaborare cu India pe domenii precum IT și petrol

Principalele linii de dezvoltare ale cooperării economice româno-indiene ar trebui să aibă la bază sectoare precum IT, petrol şi gaze, agricultură, industria metalurgică, industria componentelor auto, transportul maritim şi construcţia de nave, susține preşedintelui CCIR.

Rl online 0 comentarii

''Ne dorim ca nivelul schimburilor comerciale de bunuri şi servicii dintre cele două ţări să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât şi prin diversificarea lor. Piaţa forţei de muncă din România înregistrează, în prezent, un anume deficit, iar India poate fi o sursă importantă de personal calificat'', a susţinut preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la întâlnirea cu ambasadorul Indiei în România, Thanglura Darlong.
Conform unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, ambasadorul Indiei în România, a precizat că, 2018, an în care se împlinesc 70 de ani de la iniţierea relaţiilor diplomatice dintre India şi România, reprezintă oportunitatea perfectă în ceea ce priveşte intensificarea schimburilor comerciale şi a iniţiativelor de afaceri între cele două state.
Conform informaţiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii mai 2018, pe teritoriul României activează un număr de 305 companii indiene, cu un capital total subscris de 17,76 milioane euro. La nivelul anului 2017, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România şi India s-a cifrat la 571,39 milioane euro.
România a exportat, în principal, maşini, aparate şi echipamente electrice, cu o pondere de 55,9%. În acelaşi timp, importurile din India au vizat metale şi produse din metal (25,1%), produse chimice şi farmaceutice (22%), maşini şi echipamente (14,2%), produse textile (8,4%), produse alimentare (6,7%), mijloace de transport şi componente (6,6%), materiale plastice şi cauciuc (5,4%).

Comentarii

loading...