Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camioane lituaniene, poloneze şi româneşti, confiscate în Belgia

Camioane lituaniene, poloneze şi româneşti, confiscate în Belgia

În ultimele săptămâni, poliţia, procurorii şi inspectorii sociali au confiscat peste o sută de camioane în apropierea portului Zeebrugge şi în Pittem (Flandra de Vest), potrivit NWS, proprietarii fiind suspectaţi de dumping social şi de ignorarea regulilor belgiene de plată.

Florin Budescu 0 comentarii

Dintre acestea, 14 camioane care aparţin unei companii lituaniene active în portul Zeebrugge au fost confiscate la 23 februarie, iar 89 de camioane poloneze şi române au fost reţinute în cea de-a doua etapă.

Procurorul Filiep De Ketelaere afirmă, conform Revista Tranzit: „Sunt probabil cazuri clasice de dumping social. Şoferii polonezi, români şi lituanieni sunt aduşi în Belgia, la muncă, însă nu sunt remuneraţi cu salarii belgiene.

Petrec noaptea la Zeebrugge, iar majoritatea curselor se desfăşoară în Belgia. Practic, angajatorii angajează trei şoferi pentru preţul unuia belgian. Aceasta este concurenţă neloială.”

Comentarii

loading...