Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacia Duster

Dacia Duster

Care sunt cele mai valoroase mărci românești

Valoarea însumată a primelor 50 de branduri românești a crescut cu 17 la sută față de anul trecut, ajungând în prezent la cinci miliarde de euro.

Mihai Diac 0 comentarii

Rezultatul unui studiu în acest sens a fost publicat, joi, de firma independentă Brand Finance.

Potrivit acestui studiu, sporul de valoare al companiilor este de patru ori mai mare decât creșterea de 4.1% a economiei românești în ansamblu, ceea ce confirmă, din nou, ideea că "brandurile puternice depășesc în performanță restul economiei".

Marca Dacia își păstrează poziția de top, chiar dacă a crescut, în ultimele 12 luni, doar cu 6 la sută. În plus, Dacia este și unul dintre puținele branduri românești prezente în clasamentele globale, fiind plasată pe locul 59 în clasamentul "Brand Finance Auto 100", ediția 2019.

Cea mai recentă ediție a acestui top al mărcilor românești este dominată de sectoarele retail, bancar și petrolier.

Pe locurile 2, 3 și 4 se plasează aceleași companii de acum un an, exact în aceeași ordine. 

Clasamentul final al primelor zece mărci este următorul: Dacia, Emag, Dedeman, Petrom, Banca Transilvania, Digi RCS RDS, BRD, Bitdefender, Rompetrol, Electrica S.A.

Comentarii

loading...