15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieCarierele în asigurări şi-au pierdut, ciudat, atractivitatea

Carierele în asigurări şi-au pierdut, ciudat, atractivitatea

Se modifică structura demografică a consumatorilor din toată lumea, iar așteptările sunt tot mai mari. Acestea sunt legate de experiențele digitale şi generează noi riscuri, dar și oportunități pentru jucătorii din sector.

Acesta are dificultăți în atragerea oamenilor potriviți. Asigurătorii ar trebui fie să se repoziționeze ca firme de tehnologie, fie să comunice mai mult de ce e important sectorul, ce valoare aduce societății și de ce e atractivă o carieră în asigurări.

„Pe o piață ca aceea din România, atragerea unor specialiști devine parte a unui adevărat război pentru talente.” Alina Dimitriu, EY România

”Industria asigurărilor trebuie să se reinventeze, pentru a răspunde așteptărilor din ce în ce mai mari din partea clienților, privind o adevărată experiență digitală”, spune raportul.

Noi riscuri apar, precum cele de cybersecuritate. Odată cu ele, devine la fel, dacă nu chiar mai importantă prevenirea, nu doar administrarea lor.

“Din păcate, pe o piață ca aceea din România, afectată de una din cele mai mari migrații ale forței de muncă, în care numeroase grupuri internaționale și-au dezvoltat centre de servicii, atragerea unor specialiști devine parte a unui război pentru talente”, spune Alina Dimitriu de la EY România.

 

Oferte de bunăstare financiară

Provocările includ și nevoia de excelență operațională și eficiență a costurilor, în paralel cu administrarea cerințelor de reglementare. Industria are oportunități bune de dezvoltare, având în vedere gradul redus de penetrare al asigurărilor și interesul în creștere pentru produse non-auto (Sănătate, componente de investiții), explică expertul.

Companiile de asigurări generale trebuie să găsească echilibrul între distribuția digitală și cea tradițională, navigând printre schimbările legislative și explorând oportunitățile și amenințările dezvoltării durabile și ale schimbărilor climatice.

În același timp, asigurătorii de viață vor căuta să-și eficientizeze costurile prin testarea de noi propuneri, prin intermediul dispozitivelor conectate și prin oferte de bunăstare financiară, care ar putea soluționa problema nivelurilor extrem de reduse ale ratelor dobânzii.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă