12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieCât costă coşul de Paşti în magazinele din Bucureşti

Cât costă coşul de Paşti în magazinele din Bucureşti

Prin tradiție, coșul cu alimente de Paști al românilor include carne de miel, ouă, legume, băuturi alcoolice, sucuri, cozonac, pască şi iepuraşi de ciocolată pentru cei mici.

În București, o jumătate de miel poate fi cumpărată cu 27 de lei.

Persoanele care nu consumă carne de miel pot opta pentru cea de porc, care are preţuri între 13 şi 15 lei/kg, pulpă porc – 13 lei, spată – 15 lei, cotlet porc fără os – 16 lei sau pulpe de pui la 13 lei/kg, aripi de pui la 11 lei/kg, ori vită care are preţ de pornire de la 33 lei/kg. Carnea tocată amestec de vită cu porc costă 17 lei/kg.

Alte produse alimentare care fac parte din coşul de Paşte sunt: ulei – aproximativ 4 lei, unt pachet 200 grame – între 6 şi 15 lei, margarină 500 gr – 4 lei, făină 2.5 lei, zahăr 2.50 lei, ouă 10 buc – 6-11 lei, ouă 30 buc 15 lei, caşcaval 3.50 lei 100 de grame, brânză de vaci 200 gr 4 lei, lapte – 5 lei litrul, vopsea ouă 40 bani plicul sau ofertă cutie patru culori – roşu, verde, galben şi albastru, pentru 60 de ouă costă 6.80 lei, cafea 500 gr – între 13 şi 17 lei, cozonac între 4 – 20 lei, pască, cu brânză şi stafide, 650 gr – 18 lei, pască cu cremă de ciocolată, 600 gr – 22 lei.

Referitor la băuturi pentru masa de familie din perioada sărbătorilor pascale, acestea au următoarele preţuri: vinul de 750 ml variază între 13 şi 60 lei, o sticlă cu apă la 2 litri are preţ de pornire de la 3 lei, berea la bax de şase doze între 15 şi 19 lei, iar sucurile la sticlă de 2 litri costă aproximativ 6 lei.

Hypermarketurile au şi oferte pentru cei mici. Astfel, un coş dulciuri de 260 de grame, care include un iepuraş de ciocolată, două prăjituri şi cutie banane de vanilie trase în ciocolată costă 19 lei. Un alt pachet care include un iepuraş de ciocolată şi trei ouă de ciocolată costă 7.52 lei.

Referitor la legume, acestea au următoarele preţuri: legătura de ceapă verde costă 2 lei, cea de ridichi tot 2 lei, roşii 5 lei/kg, ardei roşu 11 lei/kg, ardei gras 9.50 lei, cartofi albi noi – 2.99 lei/kg, cartofi roşii – 1.39 lei/kg, usturoi uscat 250 de grame – 9.49 lei, ceapă uscată – 1.79 lei/kg sau pungă de 2 kg la 3.33 lei/kg, morcovi cu frunze o legătură cu cinci bucăţi costă 2.59 lei/kg – sfeclă roşie 1.69 lei/kg, ţelină – 2.79 lei bucata, păstârnac 3.49 lei/kg.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă