23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCe angajatori oferă cele mai mari salarii în România

Ce angajatori oferă cele mai mari salarii în România

Salariile din domeniul tehnologiei informației (IT) au înregistrat în România o creștere de aproape 1 la sută în anul 2019 față de anul trecut, relevă un studiu publicat în această lună.

„Noi observăm un interes crescut din partea companiilor de a rămâne competitive pe piața muncii atât din perspectiva salariilor, cât și din perspectiva beneficiilor oferite. Pare să fie un rezultat al crizei acute de personal de pe piața muncii, la nivelul tuturor industriilor. În continuare industria IT este pe primele poziții în top, ceea ce confirmă trendul ultimilor ani“, a explicat Costin Tudor, fondatorul platformei undelucram.ro, care a realizat acest studiu.

Clasamentul din luna iunie a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către angajați, foști angajați sau candidați, precum și din numărul de evaluări.

Potrivit acestei surse, companiile din domeniul IT se remarcă atât prin cele mai mari salarii, cât și prin oportunitățile de dezvoltare profesională oferite angajaților.

Există însă oferte tentante și în alte domenii. Astfel, primele poziții în topul angajatorilor, din punctul de vedere al salariilor oferite, sunt ocupate de companii cum ar fi ING România, TELUS International Europe, Microsoft România, Orange, Lidl și Philip Morris România.

Pentru angajații români contează în egală măsură beneficiile materiale și evoluția profesională. Patronii țin cont și de această cerință, astfel că, în acest moment, cele mai multe oportunități de dezvoltare par a fi oferite de ING România, HP Inc, Zitec, British American Tobacco, Lidl România și Vodafone România.

 

Ce alegem: bani mai mulți sau evoluție ­profesională?

Un detaliu foarte interesant este legat de diferența de strategie a marilor companii față de modul cum își mențin atractivitatea în ochii angajaților. Astfel, angajatori precum Orange și Philip Morris oferă salarii mai mari, în timp ce competitorii lor, cum ar fi Vodafone și British ­American Tobacco, le ­propun angajaților mai multe oportunități de dezvoltare.

Sectorul bancar, despre care se consideră că, prin tradiție, oferă salarii mari, este prezent și în această ediție a topului angajatorilor. Din punctul de vedere al beneficiilor salariale, pe primele locuri se situ­ează ING România, BCR și Banca Transilvania. Pe de altă parte, din punctul de vedere al dezvoltării profesionale, băncile care oferă cele mai mari oportunități sunt ING România, Raiffeisen Bank și BCR. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă