29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Ce angajatori oferă cele mai mari salarii în România

Salariile din domeniul tehnologiei informației (IT) au înregistrat în România o creștere de aproape 1 la sută în anul 2019 față de anul trecut, relevă un studiu publicat în această lună.

„Noi observăm un interes crescut din partea companiilor de a rămâne competitive pe piața muncii atât din perspectiva salariilor, cât și din perspectiva beneficiilor oferite. Pare să fie un rezultat al crizei acute de personal de pe piața muncii, la nivelul tuturor industriilor. În continuare industria IT este pe primele poziții în top, ceea ce confirmă trendul ultimilor ani“, a explicat Costin Tudor, fondatorul platformei undelucram.ro, care a realizat acest studiu.

Clasamentul din luna iunie a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către angajați, foști angajați sau candidați, precum și din numărul de evaluări.

Potrivit acestei surse, companiile din domeniul IT se remarcă atât prin cele mai mari salarii, cât și prin oportunitățile de dezvoltare profesională oferite angajaților.

Există însă oferte tentante și în alte domenii. Astfel, primele poziții în topul angajatorilor, din punctul de vedere al salariilor oferite, sunt ocupate de companii cum ar fi ING România, TELUS International Europe, Microsoft România, Orange, Lidl și Philip Morris România.

Pentru angajații români contează în egală măsură beneficiile materiale și evoluția profesională. Patronii țin cont și de această cerință, astfel că, în acest moment, cele mai multe oportunități de dezvoltare par a fi oferite de ING România, HP Inc, Zitec, British American Tobacco, Lidl România și Vodafone România.

 

Ce alegem: bani mai mulți sau evoluție ­profesională?

Un detaliu foarte interesant este legat de diferența de strategie a marilor companii față de modul cum își mențin atractivitatea în ochii angajaților. Astfel, angajatori precum Orange și Philip Morris oferă salarii mai mari, în timp ce competitorii lor, cum ar fi Vodafone și British ­American Tobacco, le ­propun angajaților mai multe oportunități de dezvoltare.

Sectorul bancar, despre care se consideră că, prin tradiție, oferă salarii mari, este prezent și în această ediție a topului angajatorilor. Din punctul de vedere al beneficiilor salariale, pe primele locuri se situ­ează ING România, BCR și Banca Transilvania. Pe de altă parte, din punctul de vedere al dezvoltării profesionale, băncile care oferă cele mai mari oportunități sunt ING România, Raiffeisen Bank și BCR. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă