12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieCe plan de relansare economică dorește să propună PSD

Ce plan de relansare economică dorește să propună PSD

Planul întocmit de PSD, care ar urma să fie prezentat, sub forma unei propuneri, în Parlament, cuprinde 28 de măsuri economice şi sociale şi patru obiective pe termen scurt şi mediu.

Aceste patru obiective sunt repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare şi stimuli economici.

Documentul care a început să fie prezentat, duminică, 10 mai, de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este intitulat “Repornim România”. În cadrul acestuia, PSD propune acordarea pentru angajatori a 2.250 de lei timp de 3 luni şi câte 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă pentru aceeaşi perioadă, cu condiţia menţinerii locului de muncă timp de cel puţin un an de la data încetării subvenţiei.

De asemenea, PSD mai propune suspendarea până la sfârşitul anului 2020 a plății impozitului pe venit, a contribuţiilor şi taxelor locale pentru companiile din sectorul turismului, transporturilor, Horeca, frizerie – cosmetică, profesii liberale, dacă menţin locurile de muncă, precum şi o schemă de ajutor pentru ca românii să poată suporta facturile mai mari la energie şi gaze.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă