23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCe sprijin va oferi ministrul Agriculturii fermelor românești pentru produse procesate

Ce sprijin va oferi ministrul Agriculturii fermelor românești pentru produse procesate

 „Procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate”, a declarat recent Adrian Oros.

„Săptămâna aceasta la ședința Grupului deputaților PNL a participat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Ministrul a ridicat problema deficitului balanței comerciale, situația care afectează economia din zona agriculturii. În acest sens, Adrian Oroș a transmis deputaților că Guvernul a alocat pentru următorii doi ani 760 milioane de euro în vederea sprijinirii exploatațiilor agricole”, anunță Gabriel Andronache, liderul de grup al deputaților PNL.

Andronache precizează că acest sprijin are scopul de a crește investițiile în zona producţiei, procesării şi depozitării.

„Ministrul a spus că procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate și subvenționate de stat, situație care mărește deficitul balanței comerciale. Ministrul Adrian Oros a mai subliniat că MADR face toate eforturile pentru ca pesta porcină și gripa aviară să fie combătute, astfel încât gospodăriile și fermele să nu mai fie afectate. De asemenea, colegii parlamentari au solicitat detalii despre elaborarea programelor sectoriale și despre Planul Național de Redresare și Rreziliență, ministrul oferind răspunsuri amănunțite referitoare la aceste subiecte”, conchide liderul de grup al deputaților PNL.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă