14.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

CEC Bank emite gratuit carduri pensionarilor şi le trimite tot gratuit, prin Poştă

„CEC Bank continuă să ia măsuri speciale pe durata stării de urgenţă pentru a veni în ajutorul clienţilor săi pensionari.

Astfel, banca va emite în mod gratuit carduri de debit pentru clienţii care îşi ridicau pensiile în numerar de la ghişeele băncii şi va asigura trimiterea acestora, fără costuri, la adresa de domiciliu a clienţilor, ca excepţie de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unităţi”, arată banca. 

Cardurile vor fi trimise prin intermediul Poştei Române, în baza unui acord comercial încheiat între cele două entităţi şi vor fi eliberate numai titularului, în baza documentului de identitate.

De asemenea, până la sfârşitul acestui an, banca nu va percepe comisioane de administrare lunare pentru aceste carduri. După expirarea acestei perioade, clienţii pot opta pentru utilizarea în continuare a cardurilor pentru încasarea pensiilor, cu un comision de 1,5 lei lunar (redus cu 50% faţă de comisionul standard lunar de administrare a cardului), sau pot opta pentru închiderea cardului.

”CEC Bank este unul dintre cei mai importanţi plătitori de pensii la nivel naţional. Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile în faţa noului coronavirus, de aceea am căutat soluţii pentru a le oferi acces la disponibilităţi în numerar şi, în acelaşi timp, pentru a-i proteja, limitând expunerea în spaţii publice.

Prin parteneriatul cu Poşta Română, pe durata stării de urgenţă, vom emite carduri fără comisioane şi le vom trimite gratuit acasă pensionarilor care îşi încasau pensiile la ghişeu.

De asemenea, pentru cei din zonele nebancarizate, vom asigura, la cerere, distribuirea pensiilor în numerar, la adresa de domiciliu”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte – director general al CEC Bank.

De asemenea, clienţii CEC Bank din comunele şi oraşele mici, unde nu există unităţi sau ATM-uri CEC Bank, îşi pot primi pensiile în numerar acasă, pe durata stării de urgenţă. Şi acest serviciu va fi asigurat de către CEC Bank în parteneriat cu Poşta Română, prin serviciul e-mandat.

„Clienţii vor beneficia de încasarea pensiilor acasă, în mod gratuit, fără niciun fel de comisioane. Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesară înregistrarea unei solicitări şi verificarea identităţii prin linia TelVerde a Băncii (0800.800.848)”, mai informează banca, via News.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă