Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un parc de 30.000 de metri va apărea și la periferia Sectorului 4, unde locuiesc peste 50.000 de oameni.

Un parc de 30.000 de metri va apărea și la periferia Sectorului 4, unde locuiesc peste 50.000 de oameni.

Cel mai mare parc din Capitală va fi construit în Sectorul 4

Peste 30.000 de metri pătrați de teren pe care nu creștea nici iarba, din sudul Bucureștiului, vor fi transformați într-un mega-parc. Acesta va deveni cel mai mare parc din Capitală construit în ultimii 30 de ani.

Rl online 0 comentarii

Bulevardul Metalurgiei din zona cea mai de sud a sectorului 4 era cândva cunoscut ca locul cu case sărăcăcioase și câmpuri de porumb. În ultimii ani, acest bulevard care se continuă din Alexandru Obregia s-a dezvoltat extrem de mult, iar blocurile de patru etaje construite de-a lungul întregului bulevard au fost ocupate până la refuz.

 

Oamenii erau mulțumiți că au reușit să își ia casă, aveau tot ce le trebuie, magazinele erau la doi pași de casă, însă majoritatea, tineri, nu aveau unde să își ducă micuții, iar parcurile Lumea Copiilor și Orașelul Copiilor erau prea departe.  Aveau nevoie de un parc.

 

Informațiile au ajuns la urechile primarului Daniel Băluță care a solicitat Consiliului General al Municipiului București permisiunea de a expropria terenul de aproape 3 hectare de pe Metalurgiei nr.100-130 și de a construi un parc, lucru care a fost aprobat.

 

Astfel, un parc de 30.000 de metri va apărea și la periferia Sectorului 4, unde locuiesc peste 50.000 de oameni.


”Un parc nou înseamnă mai mult aer curat pentru locuitori, adică sănătate, mai ales în condițiile în care subiectul poluării din București a devenit unul de interes major, plus că majoritatea celor care locuiesc în zona Metalurgiei sunt tineri, mulți dintre ei au copii. Aproape jumătate din suprafață va fi ocupată de pomi, vom avea locuri de joacă pentru cei mici, alei pietonale, zone de fitness, piste pentru skateboarderi și pentru bikeri și zone de relaxare ”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.


Mai mult, parcul va avea 10.000 mp spații verzi, de care se vor ocupa angajații S.C ADP 4, 11.000 mp alei, 1.200 mp locuri de joacă, un skate parc de 1.000 mp, terenuri de sport și o parcare de 3 etaje, pentru cei care vin cu mașina, iar pe bd. Metalurgiei vor fi amenajate trotuare, astfel încât cei care locuiesc aproape să poată ajunge și pe jos la spațiul verde.

”În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de locuinţe noi, iar oamenii din zonă aveau nevoie de un astfel de parc. Este important ca oamenii să aibă un astfel de loc aproape de locuințele lor, iar copiii să aibă unde să se joace”, a declarat Marian Goleac, directorul general al S.C ADP 4.

Comentarii

loading...