Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoşti cu privire la creditele rapide

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoşti cu privire la creditele rapide

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Creditele rapide reprezintă soluţia urgentă, cu ajutorul căreia atât o persoană fizică, dar şi o persoană juridică, pot obţine finanţare într-o situaţie critică. Motivul pentru care majoritatea alege această formă de împrumut este numărul redus de documentaţie necesară, timpul scurt în care se poate obţine accesul la bani – maximum 24h şi ratele acceptabile. Există, însă, aspecte importante, de care solicitanţii trebuie să ţină cont, cu privire la creditele rapide.

Ideea de credit rapid apărea pe piaţă încă din anii ‘90. Astăzi, finanţările au evoluat considerabil, existând un număr mare de solicitanţi. Astfel de finanţări sunt oferite de companii financiar nebancare pe diverse termene, precum până la data în care solicitantul primeşte salariul de la locul de muncă. Înainte de solicitarea unui credit de la una dintre companiile nebancare, este recomandată consultarea condiţiilor  impuse de fiecare dintre acestea, pentru a alege serviciile cele mai benefice.

Este bine de ştiut că formele de finanţare rapidă sunt credite nebancare, care funcţionează conform Legii 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare. În plus, solicitările există în baza de date a Băncii Naţionale a României.

Avantaje si caracteristici ale creditelor rapide

Unul dintre avantajele creditelor rapide, îl reprezintă faptul că pot fi oferite atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, fiind nevoie doar de un dosar care să cuprindă informaţii despre solicitant şi un contract, în care sunt adăugate informaţii despre finanţare, precum: valoarea ratelor, perioada împrumutului, eventuale clauze şi penalități sau rata dobânzii. În dosarul solicitantului pentru credit nevoi personale, care trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani până la data întocmirii, vor fi adăugate documente, cum ar fi cele care să dovedească existenţa unui venit lunar – un minimum stabilit în funcţie de companie, copie a cărţii de identitate, date de contact – număr de telefon actual, e-mail valid.

Este important ca solicitantul să acorde mare atenţie penalităţilor şi valorii dobânzii datorate companiei, pentru evitarea unor evenimente ulterioare neplăcute. Cei care fac un împrumut rapid, tind să uite de aspectele mai puţin pozitive ale solicitării, precum penalităţile deloc prietenoase, în cazul neplăţii sau întârzierii plăţii. Anumite companii permit întârzierea plăţii, ceea ce poate constitui un beneficiu. Însă, este de menţionat că acest lucru trebuie stabilit încă de la început.

Chiar dacă unele dintre companiile nebancare permit amânarea plăţii, este recomandat ca solicitanţii să evite acest aspect. Un sfat pentru a evita penalităţile, este crearea unei strategii inteligente de achitare a banilor. Cât despre dobânzi, companiile oferă solicitanţilor acces online, la un calculator cu ajutorul căruia să calculeze suma pe care o vor avea de plată.

Tot pe platformele online, sunt disponibile toate informaţiile de care un posibil client are nevoie, pentru întocmirea unui contract de finanţare benefic de ambele părţi. Este esenţială acordarea atenţiei la detalii, precum şi adresarea unor întrebări în prealabil, anterior încheierii contractului. De aceea, în plus informării online, este recomandată, în cazul celor interesaţi de o finanţare nebancară, întâlnirea cu un reprezentant al companiei, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...