14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCentralele pe gaz se scumpesc cu până la 1.000 de lei

Centralele pe gaz se scumpesc cu până la 1.000 de lei

Explicaţiile sunt simple – astfel de instalaţii sunt tot mai ieftine, iar teama de întreruperile apei calde îi fac pe tot mai mulţi oameni să considere sistemul centralizat tot mai nesigur.

Deja în opt judeţe nu mai există sisteme de încălzire centrală şi doar o cincime din oraşele României mai aşteaptă minuni de la reţelele de termoficare.

În 2008 România avea 1,7 milioane de apartamente care primeau apă caldă în sistem centralizat. În doar şapte ani, 400.000 de apartamente au renunţat la sistemul de termoficare şi au montat centrale pe gaz, informează Money.ro.

Din Alba până în Galaţi, proprietarii spun că au scăpat de grija datoriilor şi a conductelor sparte. „Oamenii şi-or cumpărat centrale proprii. Acum e super, domnule! Eu îmi fac căldură când vreau, apă caldă la fel”, a spus Iosif Haţegan, un proprietar.

„Nu mai vreau să depind de sistemul centralizat de niciun fel”, a spus Jenică Codreanu, un alt proprietar.

Cei care îşi montează centrale pe gaz trebuie să ştie că, din toamnă, acestea vor costa cu 1000 de lei mai mult decât cele clasice. Dar noile modele consumă cu până la 30% mai puţin gaz.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă