13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCîţu: "Nu s-a mărit venitul net, dar a crescut suprataxarea"

Cîţu: “Nu s-a mărit venitul net, dar a crescut suprataxarea”

“PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reală. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta ştim cu toţii. Dar guvernele Dragnea au sărit calul. Găinăria fiscală Dragnea -Vâlcov arată aşa: aceiaşi bani în buzunarele românilor dar mai mulţi (faţă de 2016) în buzunarele lui Dragnea. În guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut în mod special dacă ne uităm la evoluţia istorică. Dar a crescut suprataxarea!”, a declarat luni, senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Liberalul aminteşte şi de modificările aduse în timpul guvernării Năstase care au avut ca rezultat tot creşterea taxării.

“Până să ajungem la Dragnea, să ne uităm puţin în trecut. Guvernul Nastase a crescut taxarea, crescând acest procent de la 24% la 30%. In 2005 a câştigat dreapta şi a introdus “cota unică” iar acest procent a scăzut de la 29% la 23%”, completează senatorul PNL.

Cîţu mai susţine că nu au fost bani alocaţi investiţiilor, adăugând că s-a ajuns la un deficit record.

“În 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Şi tot au un deficit record. În acelaşi timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investiţiilor! […] Guvernele Dragnea arată o nouă dimensiune a incompetenţei. În special cei din guvernul Dragnea 3. Să iei mai mulţi bani din venitul brut (chiar şi când faci comparaţia cu costul angajtorilor până în 2016) şi tot să ai un deficit record arată clar că ori eşti hoţ ori eşti un administrator foarte prost. Sau amândouă”, conchide Cîţu.

Execuţia bugetului general consolidat pe primele 5 luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 8,14 miliarde de lei, respectiv 0,88% din PIB, după ce la 4 luni deficitul fusese de 6,05 miliarde de lei (0,65% din PIB), reiese din datele comunicate de Ministerul Finanţelor Publice – MFP.

Potrivit Ministerului, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 110,9 miliarde de lei, reprezentând 11,9% din PIB, sunt cu 12,7% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă