16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieCombinatul Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru podul de la...

Combinatul Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru podul de la Brăila

Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru podul suspendat de la Brăila. Acesta e considerat cel mai important proiect de infrastructură, în prezent, în România.

Gălăţenii se gândesc să facă un tunel pe sub Dunăre. Aspiraţia se manifestă de când a apărut proiectul brăilenilor, impulsionat de premierul Tudose, care e un localnic.

Dar care, paradoxal, însă deloc neobişnuit, a făcut Facultatea de Ştiinţe Economice la Galaţi. Liberty Galaţi livrează pentru Fincantieri Infrastructure tablă groasă, folosită la fabricarea segmenţilor tăblierului podului, la Şantierul Naval Vard, din Brăila.

„Podul are o mare importanţă pentru noi şi pentru comunitate.” Cristina Şerbănoiu, Liberty Galaţi

“Acest pod va dăinui mulţi, mulţi ani, iar priceperea şi pasiunea colegilor mei vor adăuga trăinicie şi valoare acestui proiect benefic pentru întreaga ţară. Suntem mândri să fim furnizori, dar şi foarte hotărâţi să livrăm clientului nostru soluţiile tehnice, logistice şi comerciale aşteptate”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general Liberty Galaţi.

“Podul are o mare importanţă pentru noi şi pentru comunitate. Reducem timpii de laminare de la şase la opt săptămâni, la două – patru săptămâni, în urma prioritizării proiectului, pe întregul circuit de producţie”, a declarat Cristina Şerbănoiu, de la Liberty Galaţi.

Tabla groasă produsă la Galaţi a fost folosită şi la construcţia Podului Osman Gazi, inaugurat în anul 2016, care traversează Golful Izmit.

Contractul pentru podul suspendat peste Dunăre a fost semnat pe 15 ianuarie 2018, între CNAIR şi Astaldi, la 1,995 miliarde de lei, fără TVA.

 

De la Jijila, până la Măcin

Podul suspendat peste Dunăre e cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2, “Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”.

Lungimea totală este de 23,413 km şi are două secţiuni: drumul principal Brăila – Jijila, de 19,095 km, şi drumul de legătură cu DN 22 Smârdan – Măcin, de 4,328 km. Podul va avea 1,97 km şi va fi poziţionat la kilometrul 165+800, pe Dunăre.

Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...
Ultima oră
Pe aceeași temă