Unitățile de alimentație publică reușesc doar în mică măsură să se reorienteze pentru comenzi la domiciliu, a declarat, marți dimineață, Dragoș Petrescu.
Astfel, restaurantele au reușit să-și acopere, în perioada stării de urgență, doar 12 la sută din capacitate, prin prepararea și livrarea de produse alimentare la adresa clientului.
După cum se știe, președintele Iohannis a anunțat că după 15 mai 2020 nu va mai prelungi starea de urgență, astfel că o serie de restricții se vor atenua. Una dintre acestea este reintrarea în funcțiune a hotelurilor – în corelație cu deschiderea sezonului turistic.
Totuși, cu privire la restaurante, oficiaii români au spus că ele nu vor fi încă redeschise pentru public. “În privința restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru că este clar că nu poți să porți mască”, declara, luni, premierul Ludovic Orban.
Una dintre regulile care vor fi valabile după data de 15 mai, adică după ridicarea stării de urgență, este că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile închise. Până la data de 15 mai, folosirea măștii în România este opțională.