Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia de Buget a aprobat reducerea cotei de TVA de la 19% la 16%

Comisia de Buget a aprobat reducerea cotei de TVA de la 19% la 16%

Deputații din Comisia de Buget au aprobat reducerea cotei de TVA de la 19% la 16%, de la 1 ianuarie.

Florin Budescu 0 comentarii

Proiectul mai are nevoie de votul în Camera Deputaților, care este for decizional. Proiectul a fost inițiat de PNL pe vremea guvernării Dăncilă și abia acum a intrat în dezbaterea Parlamentului. Documentul poate fi consultat aici.

Pe lângă reducerea TVA la 16%, proiectul mai prevede aplicarea unei cote TVA reduse de la 9% la 5% pentru anumite produse alimentare.

Proiectul a primit cele mai multe voturi din partea reprezentanților PSD, care dețin majoritatea în comisie. Cu toate acestea, în perioada guvernării Dăncilă, PSD s-a opus acestei reduceri, aminteşte Europa FM.

Comentarii

loading...