Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană a adoptat un proiect de decarbonizare până în 2050

Comisia Europeană a adoptat un proiect de decarbonizare până în 2050

A adoptat în acest sens un proiect legislative care trebuie să fie aprobat şi de Parlamentul European.

Florin Budescu 0 comentarii

Documentul cuprinde măsuri ce vor transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic în următorii 30 de ani.

Măsurile vor influenţa, totdată, economia, vor îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, vor ocroti natura şi vor garanta că nimeni nu este lăsat în urmă.

Aşadar, emisii zero de gaze de seră până în 2050. Tot până atunci, Transporturile trebuie să reducă 90% din emisiile de gaze.

Va fi diminuată utilizarea energiei bazate pe hidrocarburi, mai ales cărbune, iar până în 2030 toate ambalajele din UE trebuie să fie refolosibile sau reciclabile, informează Europa FM.

Comisia Europeană va propune noi standarde de mediu pentru automobile pentru a scădea poluarea orașelor. Si pădurile vor fi vizate de o nouă strategie a Comisiei Europene pentru a stopa tăierile care afectează echilibrele de mediu – sunt doar câteva dintre măsurile cuprinde în document, considerat unul dintre cele mai ambițioase planuri anti-poluare din istorie.

Polonia nu a semnat acest acord, iar România şi alte state mai sărace au spus că sunt obiective greu de atins şi că e nevoie ca Uniunea să se implice financiar în această chestiune.

Comentarii

loading...