Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană a prelungit ”Planul Juncker” până în anul 2020

Comisia Europeană a prelungit ”Planul Juncker” până în anul 2020

Parlamentul European a aprobat atât o prelungire până în 2020 a Fondului European de Investiţii Strategice (FEIS), mai cunoscut sub numele de ”planul Juncker”, cât şi o extindere a obiectivului acestuia de strângere de fonfuri în valoare de 500 de miliarde de euro.

Iulian Budușan 0 comentarii

În forma sa actuală, Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) este concentrat pe infrastructură, educație, cercetare, inovare, energia din surse regenerabile și eficiența energetică, utilizează garanții de 21 miliarde de euro pentru a atrage investiții private de 15 ori mai mari până în 2018.

EFSI a permis mobilizarea unor investiții de 315 miliarde de euro în trei ani, din 2015 și până în 2018.

În urmă cu un an, cei 28 de miniștrii de Finanțe din UE și-au dat acordul pentru a majora capacitatea de finanțare și durata acestui plan, în aceleași proporții cu cele care au fost aprobate marți de eurodeputați.

Într-un comunicat de presă, Parlamentul European a precizat că "investițiile ar trebui să se concentreze pe crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri, pe creștere și competitivitate, energie și climă, sănătate, cercetare și inovație, transporturi durabile, sectorul digital și industriile creative".

EFSI este finanțat atât de bugetul european cât și de Banca Europeană pentru Investiții (BEI) precum și de statele membre. EFSI este destinat atragerii de investitori privați care sunt interesați să finanțeze proiecte ăn sectoare precum energia, infrastructurile sau cercetarea.

Comentarii

loading...