Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană despre România: Declin 6 la sută în 2020, creștere 4 la sută în 2021

Comisia Europeană despre România: Declin 6 la sută în 2020, creștere 4 la sută în 2021

Economia României va înregistra pe ansamblul anului 2020 o scădere de 6 la sută, estimează Comisia Europeană.

Mihai Diac 0 comentarii

Conform previziunilor publicate, marți, de Comisia Europeană, România va avea o scădere a PIB de 6 la sută pe anul 2020 care va fi însă urmat de o creștere cu 4 la sută în anul 2021.

O asemenea evoluție este urmarea măsurilor de izolare adoptate pentru limitarea pandemiei de coronavirus, măsuri care au generat un declin substanțial al economiei româneşti până la jumătatea anului 2020.

În România, consumul privat ar urma să continue să scadă, ca rezultat al restricţiilor asupra circulaţiei persoanelor şi al veniturilor mai scăzute, estimează Comisia Europeană.

Comentarii

loading...