10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieComisia sprijină consolidarea sistemelor de sănătate, apă şi salubritate

Comisia sprijină consolidarea sistemelor de sănătate, apă şi salubritate

Ajutorul se axează pe consolidarea sistemelor de sănătate, de apă și de salubritate ale țărilor partenere și a capacităților lor de cercetare și de pregătire pentru a face față pandemiei, precum și pe atenuarea impactului socioeconomic.

Uniunea Eurpeană va acorda țărilor partenere un sprijin financiar de peste 15,6 miliarde de euro, din resursele pentru acțiune externă existente. Mai întâi, este vorba despre Pachetul Echipa Europa.

Acest răspuns combină resurse din partea UE, a statelor sale membre și a instituțiilor financiare, în special BEI și BERD. Primele pachete „Echipa Europa” se aplică în vecinătatea imediată a UE: Balcanii de Vest, est și sud. UE va promova un răspuns multilateral coordonat, în parteneriat cu ONU, instituțiile financiare internaționale, G7 și G20.

Din pachetul global, 3,25 miliarde de euro sunt direcționate spre Africa, din care 1,19 miliarde de euro pentru Africa de Nord. în politica de vecinătate.

UE asigură în total 3,07 miliarde de euro pentru întreaga vecinătate – 2,1 miliarde de euro pentru vecinătatea sudică și 962 de milioane de euro pentru țările Parteneriatului Estic și 800 de milioane de euro pentru Balcanii de Vest și Turcia.

Pachetul global include suma suplimentară de 1,42 miliarde de euro, sub formă de garanții pentru Africa și vecinătate. Banii provin din Fondul European pentru Dezvoltare Durabilă (FEDD).

UE va sprijini Asia și Pacificul cu 1,22 miliarde de euro. În plus, vor fi alocate 291 de milioane de euro pentru Africa, zona Caraibelor și Pacific, 918 milioane de euro pentru partenerii din America Latină și Caraibe și 111 milioane de euro pentru țările și teritoriile de peste mări.

 

Răspuns de urgenţă

502 milioane de euro sunt alocaţi pentru acțiunile de răspuns la situația de urgență. 2,8 miliarde de euro sunt destinaţi sprijinirii sistemelor de Cercetare, Sănătate și Apă.

Încă 12,28 miliarde de euro sunt direcţionaţi pentru a face față consecințelor economice și sociale ale crizei.

„Pentru a combate pandemia de coronavirus sunt necesare acțiuni comune la nivel mondial”, a spus vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borell.

Cele mai citite

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă