15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieCompania americană Qualcomm primeşte o amendă uriaşă de la Comisia Europeană

Compania americană Qualcomm primeşte o amendă uriaşă de la Comisia Europeană

Qualcomm, cel mai mare producător de chipuri din lume, a fost amendat, joi, cu 242 milioane de euro pentru blocarea unui rival de pe piaţă cu aproximativ un 10 ani în urmă. Compania se află la a doua penalizare din partea Comisiei UE.

 

Cel mai mare producător de chipuri

Qualcomm, cel mai mare producător de chipuri din lume, a fost amendat cu 242 de milioane de euro pentru blocarea unui rival de pe piaţă, cu aproximativ 10 ani în urmă. Compania este la a doua penalizare din partea Comisiei Europene.

Autoritatea pentru competiţie din Uniunea Europeană a acuzat Qualcomm de fixare a preţurilor în perioada 2009 – 2011, acţiune care a înlăturat de pe piaţă compania britanică Icera, firmă producătoare de software-uri de telefonie şi care acum face parte din grupul Nvidia Corp.

„Strategia Qualcomm a afectat inovaţia şi competivitatea de piaţă”, a afirmat comisarul european Margrethe Vestager, conform Mediafax.

Comisia a mai amendat Qualcomm anul trecut cu 997 de milioane de euro pentru că a plătit Apple, producătorul iPhone, să folosească doar chipurile sale, o tactică menită să înlăture rivali ca Intel de pe piaţă.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă