20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieCompania românească Cyber Smart Defence deschide birouri în Dubai (UAE) și Maryland...

Compania românească Cyber Smart Defence deschide birouri în Dubai (UAE) și Maryland (USA)

Grupul de companii Cyber Smart Defence, fondate și conduse de Mădălin Dumitru, a încheiat anul trecut cu afaceri de 2,3 mil Euro.

„Securitatea cibernetică este o zonă extrem de sensibilă pentru companii, oricine este vizat de un atac cibernetic cu efecte devastatoare. Noi încă nu am întâlnit niciun client la care să nu găsim măcar o problemă de securitate.

Cu cât managerii înțeleg această realitate, cu atât mai protejate sunt companiile și clienții lor. Am ajuns să tot spunem celor însărcinați cu securitatea cibernetică <<Better Safe Than Sorry>>. Așa că avem un slogan cu totul desprins din realitate”, declară Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence.

Peste 17 specialiști și câteva vedete în securitate cibernetică

(Cyber Smart Defence) CSD acoperă piața mondială de securitate cibernetică cu birouri în București, în Dubai (UAE) unde a făcut joint venture cu un mare grup de companii – AL HABTOOR ENTERPRISE și Maryland (SUA) cu un număr de 17 specialiști, dublați ca „vedete” mondiale în materie de securitate cibernetică.

 „Avem deja în companie unii dintre cei mai buni „hacker etici” din lume, cu nume recunoscute la nivel mondial pe zona de securitate cibernetică precum TinKode (Răzvan Cernăianu), CTO-ul Cyber Smart Defence”, declară Mădălin Dumitru.

De asemenea, în componenta echipei CSD se află și doi foști militari americani care au activat peste 20 de ani în zona de Cyber Counter Terrorism & Cyber Itelligence (SIGINT).

Statisticile arată că 2018 este anul în care s-au intensificat atacurile cibernetice la nivel mondial. „Să crezi că nu te poate <<lovi>>  o asemenea problemă este la fel de nociv ca atunci când crezi că ești suficient de bine protejat. Dacă ar fi să dau un sfat, așa cum mă tot întreabă clienți din România, Statele Unite sau Țările Arabe, orice companie ar trebui să își verifice securitatea cibernetică măcar o dată, este vital; e la fel ca în cazul oamenilor care trebuie să meargă să îți facă analize măcar o dată pe an”, susține Madălin Dumitru.

Companii mici sau mari au avut probleme în 2018, cele mai răsunătoare cazuri autohtone sunt LEONI sau DACIA, iar la nivel mondial s-a vorbit despre TARGET, MARRIOTT sau ASHLEY MADISON, dar acestea sunt o picătură în ocean. În 2018 au fost sute de mii de astfel de incidente.

Piața companiilor care se ocupă de securitate cibernetică este extrem de volatilă, marile corporații se uită în acest moment după achiziții. La nivelul României sunt câteva companii interesante, iar câteva dintre ele au reușit să treacă granița cu proiecte semnificative. „Noi suntem deja curtați de companii mari și corporații din afara țării, dar momentan nu suntem interesați să vindem pentru că avem planuri mari în anii urmatori”,  declară Mădălin Dumitru.

 

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă