Parlamentul a votat o lege inițiată de PSD care permite exportul paralel de medicamente. Farmaciile obligate să vândă ieftin în România vor putea vinde în străinătate la prețuri mai mari

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, cu 154 de voturi "pentru", 78 "împotrivă" și două abțineri, un proiect de lege inițiat de PSD care va permite exportul paralel de medicamente.

Mihai Diac 0 comentarii

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, cu 154 de voturi "pentru", 78 "împotrivă" și două abțineri, un proiect de lege inițiat de PSD care va permite exportul paralel de medicamente, informează HotNews.

Potrivit acestui act normativ, orice farmacie va putea face și vânzare angro, inclusiv în afara României.

Astfel, un distribuitor poate scoate medicamentele de pe piața românească (unde ar fi obligat să le vândă ieftin) pe piețe europene, unde prețurile sunt mult mai mari.

Propunerea legislativă modifică articolul 800 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, iar inițiatorii sunt parlamentari PSD și ai minorităților naționale. Proiectul de lege fusese respins de Senat, dar Camera Deputaților este for legislativ decizional.

Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...