22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSTIHL România: 6 milioane de euro în extinderea din Otopeni şi focus...

STIHL România: 6 milioane de euro în extinderea din Otopeni şi focus pe utilaje cu acumulator

Compania STIHL anunță o investiție de 6 milioane de euro în extinderea spațiului din Otopeni. Proiectul a demarat deja și se va finaliza anul viitor. „Avem în vedere o extindere pentru logistică de 3000 mp impusă de dezvoltarea business-ului nostru, dar și extinderea cu 300 de mp a spatiului destinat pregătirii personalului tehnic. Facilitatea de training este unică la nivel național pentru industria noastră și vizează angajații dealer-ilor STIHL din toată țara”, precizează  Ioan Mezei, director general STIHL.

În prezent rețeaua STIHL numără peste 360 de magazine la nivel național, iar compania a  demarat încă anul trecut un amplu proces de reconfigurare vizuală a spațiilor comerciale, investiţie evaluată la peste 5 milioane de euro.  Numărul magazinelor care vor fi aduse la noi standarde în acest an va crește cu 80%. Cel mai înalt standard de magazin este denumit flagship store, la nivel național existând 50 de  astfel de spații. Anul acesta compania își propune să inaugureze minim 20 magazine de tip flagship store.

Tineri antreprenori STIHL pregătiți pentru a prelua ștafeta de business de la părinți

STIHL este o companie de familie care anul trecut a împlinit 90 de ani. “Ne dorim să asigurăm continuitatea modelului de business de familie la nivelul reţelei de distribuţie. Multe dintre firmele dealer-ilor au o istorie importantă cu STIHL, iar copiii antreprenorilor cu care am început colaborarea sunt deja implicați în business. Prin Clubul Tinerilor Antreprenori STIHL facem un transfer de know how către noua generație de oameni de afaceri pentru a-i integra în modelul nostru de acțiune. În prezent, un program asemănător rulează în Spania și Portugalia. Programul este suținut financiar de STIHL România, iar consultanța este  realizată de experți în management”, precizează Ioan Mezei.

Focus nou de business: utilajele cu acumulator

Din punct de vedere al produselor, STIHL va accentua focusul pe gamele cu acumulator. Compania va pune pe piață peste 15 utilaje și accesorii noi cu acumulator în gamele de motoferăstraie, motocoase, foarfeci  de gard viu, suflante şi maşini de tuns iarba.

Utilajele cu acumulator reprezintă noua tendință în domeniul îngrijirii curților, oferind mobilitatea  echipamentelor cu motor termic, dar şi noi funcţionalităţi precum pornirea uşoară, şi greutatea redusă . Dezvoltarea unor astfel de echipamente este o tendință firească a tehnologiei motoarelor care tind din ce în ce mai mult să se îndrepte spre zona electrică, fapt evident mai ales în zona auto.  În calitate de producător și inițiator de tehnologie și inovație, STIHL devine un jucător din ce în ce mai important pe piața din România și în această zonă, prin deschiderea cu care abordează dezvoltarea utilajelor electrice cu acumulatori.

 

Cele mai citite

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă