VIDEO Ministrul Fifor anunță că Armata cumpără transportoare blindate, dar primul lot va fi produs în Elveția, fără implicarea industriei românești

Armata Română va avea până la sfârşitul anului 2017 primele cinci transportoare blindate Piranha cumpărate de la firma americană General Dynamics, a anunțat miercuri ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Mihai Diac 0 comentarii

Armata Română va avea până la sfârşitul anului 2017 primele cinci transportoare blindate Piranha cumpărate de la firma americană General Dynamics, a anunțat miercuri ministrul Apărării, Mihai Fifor, citat de TVR.

Primele mașini blindate Piranha vor fi produse la o uzină din Elveţia, deși se anunțase că acest contract va aduce beneficii și industriei românești. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că producătorul american va retehnologiza Uzina Mecanică Bucureşti, dar linia de fabricaţie va funcţiona abia la sfârşitul anului viitor. 

În total, Armata Română va cumpăra de la societatea mixtă americano-română 227 de transportoare blindate Piranha. 

Surprinzător este și faptul că Mihai Fifor a declarat că România va cumpăra ulterior şi un alt model de transportor., care va fi produs la Moreni, în colaborare cu producătorul german Rheinmetall. Un document de colaborare în acest sens fusese semnat anul trecut de Rheinmetall şi Automecanica Moreni. Societatea mixtă înfiinţată în timpul guvernării Cioloş trebuia să producă transportoare pentru Armata Română.

MApN are nevoie de 500-600 de transportoare blindate, însă există buget doar pentru o treime prin programul de înzestrare pe următorii 10 ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...