10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieCompaniile au cumpărat mai puține servicii în mai, față de aprilie

Companiile au cumpărat mai puține servicii în mai, față de aprilie

În aprilie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 9%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În mai, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 5,1%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, datorită avansului înregistrat de activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+7%), activităţile de comunicaţii (+6,5%) şi la activităţile de transporturi (+4,3%).

Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 1,8%.

În primele cinci luni, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,2%), comunicaţii (+6,5%), transporturi (+6,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,5%).

În anul 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de anul 2016 ca serie brută cu 12,8%.

În 2016, afacerile din serviciile prestate în principal întreprinderilor au avansat cu 9,5% faţă de anul precedent, după o creştere de 8,3% în 2015.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă