Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concernul Vodafone înjumătăţeşte dimensiunea cartelelor SIM pentru reducerea poluării

Concernul Vodafone înjumătăţeşte dimensiunea cartelelor SIM pentru reducerea poluării

Grupul de afaceri Vodafone înjumătăţeşte mărimea cartelei SIM, pentru a reduce consumul de plastic care este necesar pentru producţia cartelelor SIM.

Florin Budescu 0 comentarii

Această decizie face parte din strategia grupului privind protecţia mediului. "Prin reducerea la jumătate a impactului asupra mediului, nu doar abordăm anumite probleme materiale precum emisiile de carbon şi deşeurile electronice generate, dar luăm măsuri în alte zone de impact”, a declarant Joakim Reiter, directorul External Affairs al Vodafone.

Reiter se referă concret la materialele plastice neesenţiale sau de unică folosinţă, “pe care le folosim în magazinele şi birourile noastre. Bazându-ne pe numeroasele iniţiative Vodafone lansate în diferite pieţe, ne dorim să avem o abordare consistentă oriunde ne desfăşurăm activitatea”.

Un prim pas îl reprezintă lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumătate, reducerea consumului de materiale plastice neesenţiale din spaţiile de birouri şi oferirea de accesorii ecologice clienţilor.

Noile cartele SIM vor fi furnizate de la începutul anului 2020, în câteva ţări din Europa, şi vor înlocui cardurile SIM standard în toate ţările în care Vodafone activează.

În perioada Crăciunului, magazinele Vodafone oferă clienţilor o serie de accesorii ecologice. Astfel, vor fi livrate carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile, confecţionate din plastic refolosit care provine din deşeurile aruncate în oceane.

 

La minim

Vodafone va mai livra baterii mobile externe produse din materiale sustenabile, în ambalaje fără plastic. Produsele fac parte din gama "Roşu iubeşte verdele" şi vor fi puse spre vânzare pe parcursul următorului an.

Aceste iniţiative au ca scop reducerea emisiilor de carbon şi achiziţionarea de energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile până în anul 2025. Grupul Vodafone şi-a propus să reutilizeze, revândă sau recicleze 100% din deşeurile sale din reţea şi să îi ajute pe clienţi să prelungească durata de viaţă a dispozitivelor pe care le deţin.

Compania urmăreşte reducerea deşeurilor de plastic produse cu peste 340 de tone anual şi eliminarea emisiilor de dioxidului de carbon cu până la cinci mii de tone pe an. Vodafone îşi încurajează furnizorii să reducă, elimine s

Comentarii

loading...