Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concurenţa analizează preluarea Băncii Româneşti de către Eximbank

Concurenţa analizează preluarea Băncii Româneşti de către Eximbank

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează operaţiunea prin care Banca de Export Import a României (EximBank), controlată de stat, va prelua Banca Românească, prin achiziţionarea a 99,28% din capitalul social al acesteia.

Florin Budescu 0 comentarii

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie, în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat emis de autoritatea de concurenţă, citat de News.ro.

EximBank, înfiinţată în anul 1992, are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, care deţine 95,374% din capitalul social. EximBank operează atât în numele statului, cât şi în nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finanţări, cofinanţări, refinanţări, garantări, alte operaţiuni bancare, asigurări şi reasigurări ale operaţiunilor de comerţ exterior românesc.

Banca Românească, înregistrată şi funcţionând în conformitate cu Legea Română, este membră a grupului National Bank of Greece, care deţine 99,28% din capitalul social al acesteia.

Banca Românească este o bancă comercială care oferă o gamă largă de servicii bancare de retail şi corporate. În iunie, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Comentarii

loading...