Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consiliul Concurenţei cere acces nedricriminatoriu la apele minerale din Sângeorz-Băi

Consiliul Concurenţei cere acces nedricriminatoriu la apele minerale din Sângeorz-Băi

Consiliul Concurenţei a anunţat că supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Hebe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurenţială.

Florin Budescu 0 comentarii

Acestea au condus la declanşarea investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al acestei companii pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

Hebe SA are în patrimoniu un hotel cu aceeaşi denumire „Hebe” în staţiunea Sângeorz-Băi, dispunând de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. În acelaşi timp, compania este deţinătoarea licenţei exclusive de exploatare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

Ca urmare, deţinând monopol pe exploatarea apei minerale din Sângeorz-Băi, Hebe SA trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice, în mod obiectiv, tuturor companiilor ce deţin facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear în staţiunea Sângeorz-Băi.

"În cadrul angajamentelor, Hebe SA propune adoptarea unui contract-cadru care să reflecte o serie de propuneri şi principii pe care le va respecta pentru asigurarea unui mediu concurenţial în staţiunea Sângeorz-Băi.

Astfel, prin noul contract-cadru, Hebe SA doreşte să elimine neclarităţile vechiului contract şi să regleze relaţiile contractuale. Propunerea de contract-cadru este formulată în termeni generali, adresându-se oricăror alţi posibili viitori beneficiari ai resursei de apă minerală terapeutică", arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

De asemenea, Hebe SA se obligă să valorifice resursele de apă minerală către companiile terţe, în mod transparent şi nediscriminatoriu, prin publicarea pe site-ul propriu a modelului de contract-cadru, ce va conţine prevederi referitoare la obiectul contractului, modalitatea şi termenele de plată, sancţiunile în caz de neplată sau de întârziere a plăţii, termenul şi modalitatea de prelungire sau încetare a contractului.

Investigaţia, declanşată de Consiliul Concurenţei în 2018, vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de Hebe în staţiunea Sângeorz-Băi, prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul „Someşul” din aceeaşi localitate.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de Hebe SA, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă, iar persoanele interesate pot transmite observaţii până la data de 3 noiembrie.

Comentarii

loading...