Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SRI Centru de Inovare. SRI își face centru de inovare în domeniul intelligence-ului și securității

SRI Centru de Inovare. SRI își face centru de inovare în domeniul intelligence-ului și securității

Contract estimat de 5,4 milioane de lei, fără TVA, pentru un centru de inovare SRI

Nouă firme au depus oferte în carul unei licitații inițiată de Academia Națională de Informații ,,Mihai Viteazul” pentru realizarea din fonduri UE a unui centru de inovare în domeniul intelligence-ului și securității

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Ofertele au fost depuse de GBC Exim, Avcom Entertainment , Regia Autonomă Rasirom, Pragma Computers, Eldiclau, Telekom Romania Communications, Visual Fan, Elsaco Solutions și Bassaka Media.


Sunt vizate echipamente IT, sisteme audio-video, sonorizare, video-wall, videoconferință, securitate, Wi-Fi și control acces, precum și videoproiectoare, monitoare și periferice multimedia.


Proiectul vizează construirea la nivelul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul“ a unei infrastructuri de cercetare în domeniul securității și intelligence-ului. Complexul de Cercetare al Institutului Național de Studii de Intelligence – INTELIGENT va fi compus din 7 laboratoare de cercetare. (..) Prin cercetările efectuate în cadrul acestui centru vor putea fi identificate soluții pentru asigurarea transferului eficient de expertiză în domeniul intelligence-ului și securității dinspre mediul guvernamental și cel academic și entități private.


Practic SRI, va avea un nou centru de colectare și analiză a informațiilor din surse deschise, care să încurajeze transferul de informații între instituții. De data aceasta cu o mai bună pregătire a resurselor umane și cu o modelare complexă a proceselor decizionale și a politicilor de securitate".


Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" este o instituție de învățământ superior subordonată Serviciului Român de Informații (SRI), controversată pentru scandalurile privind zeci de doctorate obținute prin plagiat.


87 de teze au fost susținute la Academia SRI în perioada 2010-2018, instituția admițând în mod oficial că 41 dintre ele sunt plagiate. Lor li se adaugă alte 4 teze despre care presa a scris că sunt plagiate, dar pentru care instituția nu a dat verdicte de plagiat.

Comentarii

loading...