Noile nave militare construite pentru România ar putea fi dotate cu armament american

Noile nave militare construite pentru România ar putea fi dotate cu armament american

Cele patru corvete multifuncționale care vor fi construite pentru Forțele Navale Române ar putea fi dotate cu armament american, a declarat René Berkvens, președintele grupului Damen (Olanda).

Mihai Diac 0 comentarii

Grupul de firme Damen, cu sediul central în Olanda, este unul dintre cei patru agenți economici luați în calcul de Ministerul Apărării Naționale al României în vederea atribuirii contractului de furnizare a patru nave militare noi, de tip corvetă multifuncțională.

Grupul Damen deține în România, din anul 1998, șantierul naval de la Galați, iar din anul 2018 a preluat și controlul operațional asupra Şantierului Naval 2 Mai din Mangalia, care este cel mai mare din România.

"Pentru situaţia de securitate de la Marea Neagră am reuşit să formăm cel mai bun parteneriat dintre o platformă plutitoare de tip corvetă şi sistemele de armamente cele mai redutabile, furnizate de cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei de apărare a Statelor Unite ale Americii: Boeing, Raytheon şi General Dynamics", a declarat, într-un interviu preluat de Mediafax, președintele grupului Damen, René Berkvens.

Acesta a explicat că, în cazul în care România va alege drept furnizor al celor patru corvete firma Damen, "componenta care intră în competenţa noastră este platforma navală, pe care intenţionăm să o executăm la Galaţi. Ulterior, pe ea se vor instala sistemele de armament".

Comentarii

loading...