Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Creditarea a încetinit în septembrie, înregistrând un avans de 7,7%

Creditarea a încetinit în septembrie, înregistrând un avans de 7,7%

Creditele acordate populaţiei şi firmelor au crescut cu 7,7% (4,1% în termeni reali), în septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 266,776 miliarde lei (56 miliarde euro), ritm scăzut faţă de luna precedentă, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Rl online 0 comentarii

În august, creditele acordate populaţiei şi firmelor au crescut cu 8% (4% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 264,64 miliarde lei (55,72 miliarde euro), ritm accelerat faţă de luna precedentă.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, creditele în lei acordate populaţiei au crescut cu 13,9%, până la 105,84 miliarde lei.

Totodată, creditele în lei acordate firmelor au avansat cu 4,1%, până la 71,88 miliarde lei.

Creditele în valută acordate populaţiei şi firmelor au crescut cu 3,9%, până la 89,06 miliarde lei.

Creditul guvernamental s-a majorat în luna septembrie cu 2,5% faţă de luna august, până la 107,466 miliarde lei. În raport cu septembrie 2018, creditul guvernamental s-a majorat cu 5,6% (2% în termeni reali).

Comentarii

loading...