Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Crește costul creditelor românilor. Vezi la ce valoare a ajuns indicele ROBOR!

Crește costul creditelor românilor. Vezi la ce valoare a ajuns indicele ROBOR!

Banca Națională a României a anunțat pentru luni, ora 11.00, noi valori ale indicelui ce influențează semnificativ valoarea majorității creditelor contractate de persoanele fizice la bănci.

Petronel Tudor 0 comentarii

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut din nou și a ajuns la valoare de 2,07%, față de valoarea stabilită vineri la 2,04%. Acest indice ce se aplică pentru cele mai multe credite acordate persoanelor fizice a urcat cu 5,6% într-o singură săptămână, după ce pe 21 septembrie, BNR anunțase valoarea de 1,96%. O creștere a suferit și indicele ROBOR la 6 luni, dar aici majorarea este mai mică, 2,07% față de 2.06%.

Indicele ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care instituțiile bancare din România se împrumută între ele. Majoritatea creditelor în lei cuprind o marjă fixă, stabilită de fiecare bancă în parte, la care se adaugă ROBOR la 3 luni sau ROBOR la 6 luni.

Comentarii

loading...