13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieCreşte nevoia de spaţii logistice, pe termen scurt

Creşte nevoia de spaţii logistice, pe termen scurt

Acolo sunt acum mai puţini salariaţi şi, încet-încet, natura spaţiilor se modifică. Unele unități de producție au oprit lucrul la scurtă vreme după izbucnirea epidemiei de Covid-19, pentru a proteja angajații contra răspândirii virusului.

Lunile martie și mai sunt însă două dintre cele mai importante din an în producție, impulsionate de cererea din piețele europene, aşa că efectele încetinirii producției sunt semnificative.

Producția poate accelera acum. Stocurile mai mari acumulate ar duce la o creștere pe termen scurt a nevoilor de spații de depozitare, potrivit unei analize Colliers International.

În România, potențialul productiv rămâne mare. Primele semne de revenire sunt așteptate în următoarele luni, în linie cu tendințele europene. Ritmul local este legat de cel din Vest.

Cele mai multe unități de producție din România și-au reluat deja activitatea, dar unele lucrează la capacitate redusă, pentru a respecta normele de siguranță și a se adapta la cererea mai scăzută din anumite sectoare.

Prin urmare, apare o creștere a stocurilor sau a materialelor și componentelor care sunt parte din lanțul de producție, ceea ce va determina o creștere a nevoii de contracte de leasing mai flexibile, dacă cererea nu revine în același ritm cu producția.

Producția ar putea accelera însă în perioada verii, pentru a recupera lunile slabe din primăvară, similar unităților de producție din Vest.

 

Conectaţi la Vest

În anii obișnuiți, producția atinge vârfuri, în România, în lunile octombrie-noiembrie, când nivelul este cu 9% mai ridicat decât media altor luni, iar a doua cea mai importantă perioadă e primăvara.

În industria auto de exemplu, din România și alte țări importante, ca Germania, Polonia sau UK, martie este luna de vârf.

“După 13 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, ceasul intern al industriei locale bate după ritmul din piețele occidentale dezvoltate. Și, cum mai bine de 40% din exporturile României merge doar către principalii trei parteneri externi – Germania, Italia și Franța, era cumva de așteptat ca fabricile locale să lucreze într-un ritm similar”, spune Colliers.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă