16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Criptoactivele își continuă revenirea

Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro: Principalele criptoactive și-au menținut săptămâna trecută creșterea, ca urmare a semnalelor de încredere din partea firmelor de tehnologie precum Amazon și Tesla.

Bitcoin (BTC) a înregistrat o creștere volatilă în ultimele două săptămâni. După ce s-a tranzacționat până sub 30.000 de dolari până la 21 iulie, criptoactivul a avut o revenire impresionantă, crescând până în jurul valorii de 40.000 de dolari în prezent.

Ethereum (ETH) a cunoscut și el o creștere meteorică începând cu 21 iunie, de la un minim de 1.740 de dolari, ajungând să se tranzacționeze în prezent la aproximativ 2.600 de dolari.

Dincolo de creșterile de preț, piața criptoactivelor este pe un trend optimist. Bursele de Bitcoin au înregistrat fluxuri masive de ieșire, potrivit Glassnode, ajungând la cele mai scăzute niveluri din iarna anului 2018.

O astfel de evoluție este considerată de obicei un indicator de creștere, deoarece arată că investitorii preferă să își păstreze BTC-ul în afara bursei sau să-l investească în altă parte, în loc să îl țină gata de a fi tranzacționat.

 

Sentimentul pozitiv vine însă cu o avertizare, deoarece investitorii în criptoactive vor urmări evoluția proiectului de lege bipartizan privind infrastructura, care trece în acest moment prin Congresul SUA. Proiectul de lege are în prezent o prevedere privind impozitarea profiturilor din investiții în criptoactive în SUA, taxele fiind estimate la 28 de miliarde de dolari.

 

Volumul tranzacțiilor cu ETH depășește pentru prima dată volumul tranzacțiilor cu bitcoin

 

Volumul de ETH tranzacționat în prima jumătate a anului 2021 l-a depășit pentru prima dată pe cel al bitcoin.

 

O trecere în revistă a principalelor burse globale realizată de Coinbase a arătat că volumul tranzacțiilor cu ETH a ajuns la 1,4 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 1.461% față de aceeași perioadă din 2020. Acest lucru se compară cu 2,1 trilioane de dolari în tranzacții cu bitcoin, o creștere de 489%.

 

Este pentru prima dată când ETH a depășit bitcoin în ceea ce privește creșterea volumului de tranzacționare într-o perioadă îndelungată de timp, potrivit Coinbase. Această creștere susține dezvoltarea ETH ca un concurent important pentru bitcoin, în special în ceea ce privește utilizările și potențialul mai larg al blockchain-ului Ethereum pentru nenumărate proiecte tehnologice care sunt, de asemenea, în dezvoltare.

 

Moneda digitală euro experimentează cu Tezos

 

Proiectul experimental în vederea creării unei monede euro digitale de tip stablecoin utilizează tehnologia Tezos.

 

O notă publicată de Banque de France a confirmat că utilizează tehnologia într-un fork privat al blockchain-ului Tezos, plus un fork personalizat al blockchain-ului NEM.

 

Proiectul în sine implică bănci centrale din întreaga Europă, inclusiv din Italia, Spania, Luxemburg, Belgia și Banca Centrală Europeană (BCE). Acesta se desfășoară în cadrul unui „model ierarhizat” care include intermediari și portofele.

 

Tezos este un blockchain open source, eficient din punct de vedere energetic, bazat pe proof-of-stake. Se remarcă prin guvernanța sa pe lanț, care permite modificarea protocolului prin voturile favorabile ale comunității sale.

 

Cumpără-i câinelui tău un Burger King cu dogecoin

 

Lanțul de fast-food Burger King a anunțat că va începe să accepte dogecoin în restaurantele sale din Brazilia.

 

Cu toate acestea, există o condiție, deoarece compania va accepta criptomoneda doar în schimbul așa-numitelor gustări pentru câini „Dogpper”. Un Dogpper costă în jur de trei dogecoins, echivalentul, la momentul redactării acestui articol, a aproximativ 0,60 dolari.

 

Pentru a cumpăra gustarea pentru iubitul lor companion canin, utilizatorii trebuie să transfere suma corectă de dogecoin în portofelul Burger King Brazil. La momentul redactării acestui articol nu există niciun indiciu dacă Burger King Brazil intenționează să extindă oferta dogecoin și pentru oameni.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă