Criptomoneda Libra s-ar lansa după eliminarea îngrijorărilor autorităţilor

Criptomoneda Libra s-ar lansa după eliminarea îngrijorărilor autorităţilor

Directorul Facebook care coordonează proiectul Libra, David Marcus, a declarat luni că va spune congresmenilor că lansarea criptomonedei Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităților de reglementare și obținerea tuturor aprobărilor.

Florin Budescu 0 comentarii

Marcus se va mai angaja că Libra nu este creată pentru a concura cu monedele țărilor sau pentru a interfera cu politica monetară, spune News.ro.

 

Libra nu va concura cu nici o monedă suverană

”Asociația Libra, care va administra rezervele Libra, nu intenționează că concureze cu nicio monedă suverană sau să intre în arena politicii monetare. Politica monetară este în mod corect atribuția băncilor centrale”, va spune Marcus, potrivit unei declarații pregătite pentru Comisia bancară din Senat.

Marcus a adăugat că Libra Association, grupul de companii din spatele criptomonedei, în frunte cu Facebook, intenționează să se înregistreze ca o afacere de servicii monetare, la Rețeaua de Combatere a Delictelor Financiare (FinCEN) din cadrul Departamentulșui Trezoreriei, și că se așteaptă să respecte în totalitate legile referitoare la prevenirea spălării banilor și la secretul bancar.

De la anunțarea proiectului Libra, luna trecută, Facebook a fost ținta unui val constant de critici și scepticism din partea oficialilor din întreaga lume, îngrijorați de securitatea datelor, spălarea de bani și protejarea consumatorilor. Marcus va fi audiat marți și miercuri în comisiile din Congres care supraveghează sectoarele financiare, din care mai mulți membri au sugerat ca Libra să fie interzisă.

Comentarii

loading...